2016-03-31

Derome lanserar effektiv lösning för bjälklag

Derome kommer att finnas på plats på Nordbygg som går av stapeln 5-8 april och samtidigt lanseras Deromebalken - en rationell och tidsbesparande lösning för bjälklag.

Under de senaste åren har Derome Byggvaror & Träteknik expanderat kraftigt och fortsätter att vara marknadsledande inom trätakstolar.

I samband med Nordbygg lanserar Derome Träteknik en lösning som kommer att spara tid för byggare runt om i landet: Deromebalken - en fackverkskonstruktion som möjliggör längre spännvidder än traditionella bjälklag. Dessutom är balkarna smidiga att montera och har en hög bärförmåga i relation till sin vikt. Deromebalken har en höjd på 350 mm och lämpar sig väl för bjälklag där det ställs krav på ljud- och brandisolering.

Deromebalken: Både kostnads- och tidseffektiv
Fördelarna med Deromebalken gör att det finns både pengar och tid att spara. Med en öppen konstruktion är det enklare att dra installationer, som rör och ledningar, och därmed undviks arbete med håltagningar och utmaningar som det kan medföra på byggplatsen.

Eftersom Deromebalken är en spikplåtsförbunden fackverkskonstruktion, så är formstabiliteten mycket bra. Det innebär att man undviker riktning av bjälklag samt att man undviker problem i form av fuktrörelser. Balkarna tillverkas unikt för varje objekt och gör att det är enkelt att göra anpassningar.

Derome Träteknik är rikstäckande och med en omfattande fordonsflotta kan Deromebalken levereras tillsammans med övriga byggkomponenter direkt till byggarbetsplats.

Råvara från sydsvenska skogar
Deromegruppen råvara hämtas i närheten av de egna sågverken i Västsverige och vidareförädlas till takstolar, byggkomponenter och andra träprodukter. Träden i de sydsvenska skogarna växer sig höga och starka och lämpar sig särskilt bra till konstruktionsvirke tack vare sina goda hållfasthetsegenskaper.


Välkommen att besöka Deromes monter nr. C16:20 på Nordbygg.