2016-03-16

Derome stärker marknadspositionen i Bohuslän

Derome Byggvaror har under de senaste åren expanderat kraftigt och har två år i rad utsetts till ett av Sveriges Superföretag. Under 2014 expanderade bygghandelskedjan in i Bohuslän och nu stärks positionen i området ytterligare.

Under årets första månader har Derome Byggvaror ökat sin tillväxt med 20 procent, dubbelt så mycket som branschen, och det trots tunga investeringar. Just nu byggs och anpassas anläggningar på Orust och i Tanumshede. Dessutom har lokalen för den befintliga anläggningen i Svanesund på Orust nu förvärvats.

Planen är nu att genomföra en större ombyggnation av anläggningen under nästa vinter. ”Att förvärva lokalen visar att vi vill ha en långsiktig relation med våra kunder på Orust”, säger Magnus Kvarefelt, platschef i Svanesund. ”Dessutom ger det oss en möjlighet att anpassa lokalerna än mer efter våra behov. För att den ska bli så optimal som möjligt tar vi oss tid att planera och inte minst ha en dialog med våra kunder för att tillsammans diskutera fram bästa möjliga planlösning”.

Nybyggnation på Orust parallellt med ombyggnation i Tanumshede

I Henån på Orust byggs en helt ny anläggning och i höstas förvärvade Derome den gamla Volvofabriken i Tanum. Sedan dess har ombyggnation pågått för fullt. Lokalerna anpassas för bygghandelsverksamhet samt produktion av takstolar och färdigkapade väggsatser. Det är ett stort projekt som fått en hel del positiv respons när nu produktion återupptas i den gamla fabriken.

Fortsatt expansion ger fler arbetstillfällen

Hittills har ett tiotal personer anställts till Tanumshede och Derome fortsätter att söka nya medarbetare. ”Idag har vi ett hundratal medarbetare placerade i Bohuslän”, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. ”Just nu söker vi ingenjörer till både Tanum och Uddevalla och vi räknar med att skapa fler arbetstillfällen. Vi har sedan september förra året ett säljkontor i Strömstad och letar nu efter en lämplig lokal för att etablera en bygghandel. Hittar vi en lämplig lokal, så behöver vi ett tiotal personer för att komma igång så snart som möjligt”.

Derome Byggvaror & Träteknik inledde året med 725 anställda och har hittills i år anställt ett femtiotal personer. ”På tio år har vi tiodubblat omsättningen och det ger ett fantastiskt bra resultat”, avslutar Carl-Tore Bengtsson. ”Vi har planer på fortsatt expansion och med ökad närvaro på marknaden står vi redo när politikerna levererar konkreta planer som stimulerar ett ökat byggande”.