2017-10-19

Derome blir Superföretag för fjärde året i rad

2017 har hittills varit ett år fyllt av expansioner hos Derome Byggvaror & Träteknik AB. Sedan årsskiftet har vi öppnat 15 nya Deromeanläggningar i en helt ny geografisk region och för bara två veckor sedan kunde vi meddela att vi kommer öppna Sydsveriges största lager för bygg- och järnvaror i Landskrona. Tillsammans med över 1000 engagerade medarbetare kan Derome Byggvaror & Träteknik stolt titulera sig som ett av Sveriges Superföretag 2017.

Utnämningen kommer från tidningen Veckans Affärer som tillsammans med informationsföretaget Bisnode listar Sveriges Superföretag 2017. I år återfinns Derome Byggvaror & Träteknik för fjärde året i rad på listan. Det här året som nionde största företag.

För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven.

- Vi har ett starkt erbjudande och jobbar aktivt med att stärka våra kundrelationer, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. Vi satsar mycket på att utbilda vår personal och se till att vi har rätt person på rätt plats. I den här branschen är relationer A och O. Dessa faktorer tillsammans med hela Deromes utbud från skog till färdigt hus tror jag gör att vi sticker ut i mängden. Vi har en stark drivkraft för att alltid bli bättre och det här året har vi gett oss i en ny geografi för att hitta fler affärsmöjligheter.

Förvärv av Bygga och satsning på Järnvaror

När avtal skrevs i maj om att förvärva bygghandelskedjan Bygg-Aktiv AB (Bygga) tog Derome Byggvaror & Träteknik första steget in på den sydsvenska bygghandelsmarknaden. Bygga hade vid förvärvet 12 anläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland och sedan tillträdet har arbete pågått med att omvandla anläggningarna till Deromestandard. Vid samma tid förvärvades även industrihandelsbolaget IMAB i Halmstad och Helsingborg, vilket blev startskottet för Deromes satsning på Järnvaror.

- Det är extra roligt att få den här utmärkelsen i kraftiga expansionstider, säger Johan Winroth. Vi har ett högt tryck och mycket på gång. Men vi lyckas driva vår verksamhet på ett sätt som gör att vi ändå lever upp till kraven för den här utmärkelsen. Vi har alla våra medarbetare med ett stort engagemang att tacka för det. Det är de som gör att vi har möjlighet att ta nya positioner på bygghandelsmarknaden och även kan satsa brett på järnvaror.

Utöver förvärv av 12 bygghandelsanläggningar i Sydsverige, två industrihandlare och en lagerlokal stor som tre fotbollsplaner i Landskrona (fd Pilkingtonfabriken) så har Derome Byggvaror & Träteknik även öppnat nya anläggningar i Vårgårda och Lund samt håller i skrivande stund på att planera för måndagens öppning av en fullskalig järnhandel i Alingsås. Inom kort öppnas även anläggningar i Malmö och på Hisingen i Göteborg.

---------------------------------------------

Kontaktperson

Johan Winroth | VD Derome Byggvaror & Träteknik AB
johan.winroth@derome.se | 0340-66 64 43